Všemina resort v objektivu
Nabídka apartmánůČ. pokoje | Dispozice | NP | Velikost (m2) |
Terasa (m2) |
Sklep (m2) |
Kupní cena (kč) |
Stav | Půdorys |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
300/1 | 1+kk | 1 | 22 | 5,85 | 4,15 | 1 690 000 | NA PRODEJ | 1NP |
300/7 | 2+kk | 1 | 41,95 | 11,7 | 4,15 | 3 199 000 | NA PRODEJ | 1NP |
300/17 | 3+kk | 2 | 80,5 | 8,2 | 4,02 | 5 990 000 | NA PRODEJ | 2NP |
300/23 | 1+1 | 2 | 26,25 | 12 | 0 | 1 999 000 | NA PRODEJ | 2NP |
300/24 | 2+kk | 2 | 35,43 | 12 | 0 | 2 590 000 | NA PRODEJ | 2NP |
300/32 | 3+kk | 3 | 65,02 | 20 | 4,27 | 4 990 000 | NA PRODEJ | 3NP |
300/44 | 2+kk | 4 | 54,87 | 20 | 4,07 | 4 190 000 | NA PRODEJ | 4NP |
300/48 | 3+kk | 4 | 70,45 | 23,4 | 4,07 | 4 990 000 | NA PRODEJ | 4NP |
pro nezávaznou nabídku nebo prohlídku
Můžete nás kontaktovat telefonicky na čísle +420 731 422 788 nebo využít níže uvedený formulář čí emailem r.korenek@vsemina.cz.
Trasa A ( 2,7 km ) - na Papradnou
Kolem přehrady dojdete k tenisovým kurtům. Po asfaltové cestě pokračujte do kopce. Držte se po pravé straně a dorazíte až na Papradnou. U koliby je krásný výhled do údolí obce Trnava. Zkratkou pak sejdete lesem přímo zpěz do areálu.
Trasa B ( 3,3 km ) - na Sobolici
Objevte kouzlo obce Všemina z ptačí perspektivy. Vyšlápněte si nenáročnou procházkou na vrchol Sobolice. Na Všeminu dohlédnete z výšky 516 m/m. Po žluté značce , která začíná v areálu se vydejte do kopce směrem ke kolibě.,kde Vás rozcestním nasměruje na Papradou. Asi po 1,5 km dojdete ke studánce s kapličkou.. značená trasa Vás dovede až na vrchol Sobolice. Zpět si můžete cestu zkrátit po louce kolem ranče.
Všemina- Trnava-Podkopná lhota-Kopná-Pod Humencem-Pod Vysokým Grůněm-Batková-Kořené-Papradná-Všemina ( 17 km )
Turisticé značení: žlutá, zelená, modrá, červená, žlutá
Trasa začíná za hotelem na žluté turistické značce. Přibližně po 15 minutách chůze dorazíte na vrchol Papradná, kde se napojíte na zelenou. Po ní se dostanete do obce Trnava a dále až do Podkopné Lhoty. Trasu zpestří pramen Korýtko. V Podkopné Lhotě vás osvěží studánka U Slivina. Odtud se vydejte směrem na Pod Kopnou a Pod Humencem, až na vrchol Pod Vysokým Grúněm (658 m. n. m.). Pokračujte po modré na Baťkovou, Chléviska. Zde svoji turistickou barvu změňte na červenou, čeká vás Kořené. Z rozcestníku Kořené postupujte po žluté na Papradnou a dále ke Všemině. Za chvíli dorazíte zpět k areálu Všemina.
Všemina- Batková-Chléviska- Syrákov ( 12 km )
Turisticé značení: žlutá, červená, žlutá
Po žluté se ze Všeminy projděte přes Papradnou až na Kořené. Pokračujte po červené směrem na Syrákov. Postupujte po Kopřivné až na hřeben s nejvyšším vrcholem (625 m. n. m.) s nádherným výhledem. Minete Sedlo Hranica a dojdete až na Rozcestí Syrákov. Pokračujte ještě kousek po červené až k místu U Syrákova. Odtud už se vydejte po žluté zpět do Všeminy.
Všemina-Trávníky-Dešná-Všemina ( 12 km )
Turisticé značení: žlutá
Po žluté do obce Všemina k fotbalovému hřišti. Vystoupejte doprava nahoru na Trávníky a k památníku padlých bojovníků na Oškerových pasekách. Odbočte doprava směr Dešná k bývalému testovacímu auto moto polygonu. V obci Dešná směr Všemina ale místo hlavní cesty zvolte pěšinu přes Brdúz a Miluchov zpět do areálu.
Všemina-Syrákov-Pod Vartovnou-Pod Širokou-Tanečnice-Ublo-Průkopa-Jasenná-Trávníky-Všemina ( 26 km )
Turisticé značení: žlutá, modrá, zelená, žlutá, bílá, zelená, červená, žlutá
Po žluté do koce na Syrákov. Následně k rozhledně Na Vartovně a Široká. Za pěkného počasí se Vám naskytne krásný výhled do širokého okolí. Na Vrchy pokračujte po zelené až do Tanečnice a Ubla. Odtud Vás bílá značka dovede do Jasenné, kolem Mikulaštíkového fojtství po zelené na Trávníky. Zkratkou přes "V Jamách" zpět na Všeminu.
Poznámka: Zkrácená varianta krásné tůry je na rozhlednu Pod Vartovnou a zpět
Pěstitelská pálenice slouží k výrobě destilátů z různých druhů zkvašeného ovoce. Tato pálenice je navržena v nové koncepci kdy destilace i rektifikace se provádí v jediném kotli s rektifikační nástavbou. Nástavba sestává ze zesilovacího dílu, vodou chlazeného deflegmátoru a regenerovatelného katalyzátoru se speciální měděnou vestavbou.
Doprava kvasů do destilačního kotle je řešena vakuovým čerpáním přes předlohovou nádrž umístěnou nad kotlem. Tato předloha je vybavena topným registrem k předehřívání kvasů odpadní oteplenou vodou z pálenice. Pálenice je vybavena důmyslným bezpečnostním zařízením.
Na této pálenici lze získat velmi kvalitní aromatický destilát o průměrné lihovitosti 55 - 70 % obj. e.. Kvalitu destilátu lze ovlivnit vyřazováním jednotlivých pater v zesilovacím dílu z činnosti a dále využitím funkce deflegmátoru. Tímto způsobem je možné řídit stupňovitost destilátu i další charakteristické chuťové a aromatické vlastnosti.
Proti klasickému dvoukotlovému systému má tento systém pálenice tyto výhody:
Služba pěstitelského pálení je určena pěstitelům ovoce. Z toho plyne i určitý zákonný postup při pěstitelském pálení. Zájemci o pěstitelské pálení dostanou k vyplnění prohlášení pěstitele, kde musí uvést veškerá osobní data pěstitele Produkce lihu je zatížena spotřební daní 285 Kč za 1 litr 100% alkoholu. U pěstitelského pálení v pěstitelské pálenici je daň poloviční. Na jednu domácnost je možné však vypálit maximálně 30 litrů 100% alkoholu za jeden rok a výsledný destilát není možné dále prodávat.
Jaké ovoce je vhodné pro kvašení a následné pálení? U nás jsou to nejčastějtěji švestky, meruňky, blumy, hrušky a jablka. Dobré vlastnosti mají též broskve, třešně, rybíz, ostružiny, vinné hrozny a plody jeřábu.
Kvalita Vaší pálenky je především závislá na kvalitě Vašeho kvasu!
Hlavně v teplém období se přihodí to, že se založený kvas infikuje octovými bakteriemi. Tomu předejdeme vytvořením zákvasu, který vyvolá téměř okamžité kvašení.
1,2 kg zelených vlašských ořechů, 10 ks hřebíčku, kousek skořice, kůru z 1 pomeranče, 0,9 kg cukru, 0,9 l vody, 1 l 60% pálenky
Nakrájené ořechy zalijeme lihem a 0,45 l vody. Přidáme hřebíček, skořici a kůru z pomeranče. Po třech týdnech obsah lahve přecedíme. Povaříme 0,45 l vody s cukrem a po vychlazení přilijeme k likéru. Likér s příjemnou sladce hořkou chuťí má asi 30% alkoholu.
1 lt pálenky (50 – 52 %), 7 dkg tlučeného kmínu
Tlučený kmín necháme 1 týden vyluhovat ve sklenici uzavřené celofánem, přecedíme přes filtrační papír, svaříme 50 dkg cukru v 1 lt vody, necháme vychladnout a smícháme.
1 lt slivovice 60%, 1/2 kg zralých šípků, 3 lžíce spařených rozinek, 5 kuliček nového koření, 5 hřebíčků, kůra z 1/2 citronu, kůra z 1/2 pomeranče, kousek celé skořice, kousek vanilky
Necháme stát na teplém místě 14 dnů. Svaříme 1/2 lt vody s 21 dkg cukru. Po vychladnutí smícháme s přefiltrovaným nálevem ze šípků.